30 kilo lichter

Hoe begint een ‘afval-reis’ eigenlijk?

Hoe begint een ‘afval-reis’ eigenlijk ?

Je weet wel dat je (veel) te zwaar bent maar je ziet het niet echt. Zoiets als een ontkennende fase denk ik. Als er veel op ‘de weg’ van het leven gebeurd sluipt er het ongemerkt in. Ja ik had slechte eetgewoontes maar voor mij waren ze heel gewoon !

Daaraan vooraf is natuurlijk een jaren lange strijd met de kilo’s aan vooraf gegaan en menig dieet is door mij geprobeerd of uitgevonden. Altijd ging er wel een kilo of 10 af maar dat was het dan. Zo ook deze keer. Door diëten 12 kg lichter maar niemand die het zag en verder dan dat kwam ik niet. Hoezo frustrerend. Op één van mijn facebook momenten kwam Fit en Slank voorbij, zou dat echt helpen dacht ik. Ik was er sceptisch over maar ja wilde ook kilo’s kwijt,

Fit & Slank heeft me geleerd om de juiste producten te kiezen. Nadat ik mijn eetdagboek had ingevuld hoorde ik haar zeggen; hagelslag en vlokken zijn voor kinderen ! oepsie die at ik toch zeker twee keer op een dag. Als eerste kreeg ik de Regel van 3 voorgeschoteld, ik hoefde daar niet mee te stoeien het voelde heel natuurlijk, nu ja ik moest wennen aan de yoghurt en aan de fruit. Die stonden niet in mijn eetdagboek ! Maar daardoor leerde ik weer wat echt eten was en ja ik vind/vond het lekker.

Later kwamen ook de 7 Afspraken aan de orde; voor de regel eet je calorieën drink ze niet is blijven hangen. Ik ben meer dan dolblij dat ik de stap heb genomen om het Fit en Slank programma te gaan volgen. Nu moet ik mijn hoofd nog resetten want die denkt geregeld nog dat ik dik ben !

Het was voor mij een reis waarbij ik via het Fit en Slank programma 18 kg ben afgevallen. Bedenk maar eens dat dat twee handbagage koffers zijn die ik met mee sleurde, elke dag !!! Doe daar de 12 kg bij die ik ervoor door diëten was afvallen dan zit ik toch maar mooi op 30 kg lichter en wat voel ik me er goed bij.