18 kilo er af

Hoppa...in the pocket

"Na meer dan 10 jaar echt bourgondisch leven, genieten van een toastje, snoepen, een bakje chips, chocolade fonduen en 3-gangen diners met lege borden, werd het tijd voor een omslag. Ik heb nooit problemen met mijn gewicht gehad, vond altijd leuke kleding en zat goed in mijn vel. Toch heb ik me na de geboorte van mijn tweede kindje opgegeven voor de cursus Fit & Slank bij Roos Derckx. Tja, waarom...geen idee...misschien toch omdat ik mijn maatje XL beu was en mezelf wat fitter wilde voelen? Stiekem kwam er elk jaar wel weer een kilo bij en dat moest nu maar eens klaar zijn. Omdat een aantal collega's bij Roos waren geweest met allemaal super resultaten, heb ik me aangemeld. Tijdens de lunches zag ik dat ze geen punten telden, shakes of poeders gebruikten. Nee, gewoon een boterham, broodje of salade! Als ik dan toch wat gewicht wilde verliezen dan wel zo simpel mogelijk. Met 2 kleine kindjes wilde ik geen aparte maaltijd moeten koken of boodschappen moeten doen. Mijn doel: 12 kilo in gewicht verliezen. Mijn slagingspercentage had ik op 80% gezet (even in het boekje nagekeken https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png;-)) omdat ik dacht dat ik niet van de chocola kon afblijven....

Eerlijk is eerlijk, de eerste paar dagen heb ik afkickverschijnselen gehad van het gemis aan suikers (lees chocola, Chocomel...). Trillen, hoofdpijn en moe. Maar daarna ging het heel goed en eigenlijk heel makkelijk. Ik at meer dan voorheen met meer eetmomenten, ik heb nooit honger gehad. Integendeel, wow wat mocht ik veel eten: yoghurt, fruit, groenten, volgens mij heb ik nog nooit zo gezond gegeten, haha. Ik heb de chocola niet helemaal vaarwel gezegd, mijn boterham met hagelslag at ik nog steeds heel af en toe. Niet meer 3 boterhammen per dag dik belegd maar af en toe met een dunner laagje. Ik dacht bij feestjes goed na wat ik het lekkerste vond en maakte mijn keuzes. Ik ben in september begonnen en na de 1e cursus was ik 6,6 kilo kwijt. In de 2e cursus had ik mijn vastgestelde doel al bereikt! Ik heb toen ook nog de 3e cursus gevolgd. In deze laatste cursus wilde ik niet meer zozeer afvallen. Ik wilde uittesten wat ik iets meer aan 'fatale' voeding kon eten zonder weer in gewicht bij te komen. Iets meer boterhammen met hagelslag, een heerlijke kop Chocomel en een bakje chips na een lange dag werken. En dat ging goed! Afgelopen maart was ik voor het laatst bij Roos en toen was ik 16 kilo kwijt! Inmiddels 3 maanden verder ben ik nog eens 2 kilo afgevallen! Het gaat heel goed, ik weet wat ik kan en mag eten. Wanneer het gewicht weer wat stijgt las ik een Fit & Slank dag in, helemaal geen straf overigens hoor! Zo ben en wil ik op gewicht blijven! De tips, adviezen en motiverende woorden van Roos elke week kwamen binnen. Samen met een gezellige groep was afvallen helemaal niet erg!

Ik ben supertrots dat het me is gelukt om 18 kilo af te vallen! Zonder lijden maar met leiden van mijn eigen leven! Van maat XL naar een S! Oh ja en natuurlijk een hele nieuwe garderobe in de kast! Shoppen was nog nooit zo leuk, alles past en zit goed. Hoppa...in the pocket. 

18 kilo! Wow, geweldig gedaan Monique! Fit & Slank coach Roos Derckx