Ho, Ho, Ho…

Jij staat met 1-0 voor

Jij staat met 1-0 voor, want die extra kilo hoeft er het volgend jaar niet af.

December, ik denk voor de meesten van ons een gezellige maar drukke, stressvolle tijd. En vaak heeft dit te maken met eten; waar gaan we eten, met wie gaan we eten, wat gaan we eten, hebben we genoeg eten?
En als bij vriendinnen het onderwerp eten aan bod komt, hoor ik juist in deze tijd vaak: “In januari ga ik weer beginnen…!” Beginnen met wat: meer bewegen, minder eten, fitter worden, gezond bezig zijn? Mijn vraag is dan steevast: waarom in januari?
Blijkbaar gaat genieten van eten en gezond bezig zijn niet samen?!

 HO, Ho, Ho…  het kan; van lekker eten genieten zonder je schuldig te voelen of kilo’s aan te komen! Maar hoe?

Ga voor… een plan. Dit kost nu even wat meer tijd maar zal je uiteindelijk meer rust geven.

Ga voor minder … in hoeveelheid of calorieën. Zeg OF/OF in plaats van EN/EN. En als je echt niet kan kiezen, neem dan de helft.

Ga voor meer…. Aankleding en versiering. Besteed aandacht aan de presentatie van het eten en de aankleding van de tafel. Maak er een echt feestje van!

Ga voor gemak…Het hoeft niet allemaal zelf gemaakt. Door slimme keuzes te maken voordat je de supermarkt induikt zorg je ervoor dat je niet teveel inkoopt en zo nog geld overhoudt om leuke dingen te doen.

Ga voor bewust… Bedenk hoeveel energie je in de maaltijd hebt gestopt met voorbereiding, inkopen en klaarmaken. Hierdoor geniet je bewuster, zul je langzamer en waarschijnlijk ook minder eten.

Ga voor een 10… Je eerste keus! Eet alleen datgene wat voor jou een 10 waard is en laat alles onder de 9 staan! Ga voor… Bewust kiezen, Bewust kopen en Bewust eten! 
En in januari…. Sta jij al met 1-0 voor, want die extra kilo hoeft er 2016 in ieder geval niet meer af!

Geniet van de feestdagen!

Fit & Slank coach Brigitte Lemmen