Werkboek kids recensie

Recensie over werkboek voor "kids"

Op donderdagavond kijken wekelijks meer dan 1 miljoen mensen naar het RTL4-programma “Help. Ons kind is te dik”. Ook de bijbehorende website www.onskindistedik.nl wordt goed bezocht. Gezinnen die via die site een test maken waarvan de uitslag laat zien dat er wel wat te verbeteren valt, kunnen een e-coachingtraject ingaan met Anja helpt!. Anja helpt! is een initiatief van gewichtsconsulente en leefstijlcoach Anja Bastings. 

Boekrecensie Werkboek Anja helpt! voor kids

En om de kinderen goed te kunnen begeleiden heeft ze voor kinderen een werkboekje geschreven. Het biedt kinderen opdrachten zodat ze zich bewust worden van hoeveel, wat en wanneer ze eten, snoepen en bewegen. 

Het boekje gaat uit van 8 weken waarin per week verschillende opdrachten aan bod komen. De eerste week noteren kinderen bijvoorbeeld wanneer ze last hebben van hun gewicht en leren ze meer over “vitale” en “fatale” voeding. 
In de daarop volgende weken is er onder andere aandacht voor jezelf belonen, bewegen, eetgewoontes en het ontbijt. De insteek is vooral ook om samen met de ouders bewust te kiezen en bewust te eten. Regelmatig wordt aangegeven om bijvoorbeeld afspraken met ouders te maken of beweringen te bespreken.

Kortom, het hele gezin wordt bij deze methode betrokken. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen via het werkboekje zeker meer inzicht krijgen in hun eigen eet- en beweeggedrag. 

De auteur verwijst regelmatig naar het boek “Anja helpt! Coach voor je vitale gewicht” uit 2009 voor meer informatie. Dit boek is geschreven voor volwassenen en kan ouders ondersteuning bieden.
Help. Ons kind is te dik. 

Werkboek voor kids, Anja Bastings, ISBN 9789490317089, € 6,95, 30 pagina’s. Ga naar de webshop om te bestellen.

Recensie te vinden in de nieuwsbrief van Nieuws over kindervoeding en ook op de site www.nieuwsoverkindervoeding.nl.