e-Coaching in de Flair van week 01

E-Coaching in de Flair

Dit stond er in de Flair van week 1101.

"Hulp via internet is minstens zo effectief als een face to face-coach". Je moet wel gemotiveerd zijn, dat spreekt voor zich. En er zullen altijd mensen zijn die internet te afstandelijk vinden, dat kan. Zij kunnen dan een reallife coach zoeken.

Anja Bastings , e-coach van Fit & Slank, speelt daar handig op in. ‘Ook ik merk dat mensen toch persoonlijk contact missen. Ik mis dat zelf ook wel eens. Iemand direct aanspreken, werkt soms gewoon beter. Om die reden ga ik nu in januari ‘live webinars’ aanbieden via internet.
Cursisten kunnen dan inloggen en persoonlijk vragen aan mij stellen tijdens een wekelijkse sessie. Op die manier heb ik toch contact met de deelnemers, maar blijft internet wel het medium en kunnen de cursisten gewoon thuisblijven.’
Ook ben ik onlangs gestart met een SMS service; zodat cursisten persoonlijke berichtjes kunnen ontvangen.

Nancy (31) volgde het e-coachingsprogramma Fit & Slank van Anja: ‘Ik was op eigen kracht al vijf kilo afgevallen en wilde die lijn graag voortzetten, ik wilde bewust bezig blijven met mijn eetgewoontes. Daarvoor had ik een stok achter de deur nodig. Ik was het zat dat er elk jaar een kilootje bij kwam.

Tijdens het programma van Fit & Slank kreeg ik een boek waarin Anja’s principes duidelijk worden uitgelegd, twee werkboeken, een motivatie polsbandje (dat doe je om en werkt als een reminder: steeds wanneer je het ziet, weet je weer waar je mee bezig bent) en twee mails per week met opdrachten en steunbetuigingen.

Opdrachten waren bijvoorbeeld “schrijf op wat je allemaal eet’ of ‘let er eens op wanneer je echt van eten geniet’. In de eerste week nam ik afscheid van mijn werk en had ik allerlei borrels en etentjes en wist even niet hoe ik het die week kon volhouden niet zoveel te eten en te snoepen. De mailtjes van mijn e-coach hielpen me er doorheen, ik kreeg echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Wat ik heel prettig aan e-coaching vind is dat je niet op je vingers wordt gekeken, je doet het echt voor jezelf. In de 16 weken durende training ben ik nog eens 5 kilo afgevallen.’

Handige sites www.fit-slank.com