Zomervakantie, even bijkomen?

Je hebt het verdiend..

Vakantie kilo’s iedereen is er bang voor.

Heerlijk de vakantie is weer inzicht. Zeker na de afgelopen maanden waarin  je ritme heel anders was. Je moest de kinderen moest helpen met online lesgeven, zelf thuis werken , niet of minder sporten. Nu kijk je uit naar de vakantie, even op ademkomen.

We verlangen er naar om te genieten van de zomervakantie, even bijkomen van de afgelopen periode. Alleen het bijkomen is vaak niet alleen figuurlijk maar vaak ook letterlijk.

De beruchte vakantiekilo’s die er in een paar weken toch bijkomen.

Op een terras met een glaasje wijn, borrelhapje. Lekker uit eten, extra ijsje, gebakje bij de koffie noem maar op.

Tijdens de vakantie laat je alles even helemaal los. Thuisgekomen is die weegschaal alleen super streng en geeft toch echt meer aan dan daarvoor. Zonde toch eigenlijk?

Met een paar simpele tips kan je de schade beperken.

  • maak de afspraak met jezelf dat je ook in de vakantie keuzes maakt.
  • Ga voor of / of en niet voor en / en.
  • Ga erop uit , ga wandelen of fietsen, de omgeving verkennen.
  • Kies een leuke wandel- of fietsroute in de omgeving neem je picknickspullen mee.
  • Ga je uit eten,  laat het stokbrood en kruidenboter dan staan en kies voor een heldere soep vooraf  
  • Kies als dessert een lekker bak koffie of thee in plaats van een grand dessert.

Het is heel logisch dat je van je vakantie wilt genieten. Maar wees je bewust dat het genieten niet alleen in eten en drinken zit. Het genieten zit in het moment.  Koppel het los van het eten en drinken.

Zit je gezellig op je terras in de zon met elkaar. Zet dan eens een mooie waterkaraf neer met water, muntblaadjes en citroen. Serveer dit in je mooiste wijnglazen.  Maak een mooi bord op met kleine hapjes maar kies daarbij voor snacktomaatjes, druifjes, komkommerschijfje met zelf gemaakte tonijnsalade etc. Belangrijk is dat je van je vakantie en elkaar geniet. Je accu kan opladen met vitale energie, kan uitrusten. Geniet van je vakantie je hebt het verdiend.

Fit & Slank coach Lonneke Kleemans