Wil jij niet, of mag je niet?

Neem zelf de regio in handen

WIL JIJ NIET OF MAG JIJ NIET?

Vannacht thuis gekomen van vakantie. Heerlijk een paar weken weg. Even niks, alleen maar zon, zee en doen waar we zin in hadden. Ik hoefde niet te bedenken wat we gingen eten, geen boodschappen te doen en niet te koken. Alles werd geregeld en das wel lekker. Maar was dat wat ik te eten kreeg ook zo lekker? Vinden die andere mensen dit eten lekker?

Als ik zie wat er hier en daar op een bord lag denk ik van wel. (Zoals mijn vader vroeger keek naar hoe een huis, hotel of gebouw is gebouwd, kijk ik naar mensen die eten en hoe ze daarmee omgaanJ) Heerlijk is dat ik er verder niks mee moet en me alleen maar druk hoef te maken over mezelf. Want eerlijk is eerlijk, de eerste twee dagen ziet het er allemaal heel erg lekker uit en is de verleiding om te veel te eten groot. (We hadden zo’n buffet waar we langs konden lopen en konden kiezen.) Maar toen ik op dag drie weer langs liep en eigenlijk dezelfde gerechten zag liggen dacht ik, wil ik dit eigenlijk wel? Ik had het gevoel dat ik iedere dag hetzelfde at en niet duidelijk kon zeggen wat ik nu gegeten had. Dus op dag drie ging ik dat anders doen, ik haalde een bord eten met daarop iets van groenten, vlees, vis of kip en iets van aardappelen of pasta.  Dit gaf mij niet het gevoel dat ik wat miste, ik had voldoende gegeten en dus geen honger. Maar ik denk dat niemand dat had en toch zag ik veel mensen twee of drie keer langskomen. Waarom vroeg ik me af?

Teveel verleiding , trek, hebben het verdiend na een heel jaar hard werken, hebben ervoor betaald, voelen niet dat ze genoeg hebben. Reden genoeg om nog een rondje te maken. (Zou ik 10 jaar geleden ook gedaan hebben.) Maar nu niet meer en dat komt omdat ik het niet meer wil. Niet omdat het niet MAG, maar omdat ik niet WIL. Ik wil het niet meer omdat het niks toevoegt, het geeft geen voordelen en maakt dat ik me, daarna, niet lekker voel.  En dat is waar het om gaat als je je leefstijl wil veranderen.  Als het Fit & Slank verhaal  voor jou een verhaal wordt van:  “ ik wil niet “ in plaats van “ik mag niet” dan ben je er en heb je je leefstijl blijvend veranderd. En vanaf september staan alle Fit &Slank coaches weer klaar om je daarbij te helpen…… Fit & Slank. Laat je stralen