Pasta met geroosterde pompoen

Eet smakelijk!

Pasta met geroosterde pompoen en ricotta

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 (fles)pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • verse Italiaanse kruiden
  • 275 gram (volkoren)pasta
  • 250 gram ricotta
  • verse fijngehakte oregano
  • Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in dunne plakken van 1 cm breed.
  • Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met 1 eetlepel Italiaanse kruiden en peper.
  • Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  • Schep de pasta op de borden, leg daarop een aantal stukken pompoen. Vervolgens schep je de ricotta op de pompoen.
  • Strooi vervolgens wat fijngehakte oregano over de borden.

 

Eet smakelijk! Fit & Slank coach Petra van Rikxoort