Wat er ook gebeurd.

Altijd blijven lachen

Positief blijven in een moeilijke tijd

We kennen allemaal de legendarische woorden van Bassie de clown……. ”Wat er ook gebeurd, altijd blijven lachen”.

Het valt niet mee om altijd maar vrolijk te zijn. We hebben zeker in deze tijd onze mindere dagen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo veel mogelijk positief en vrolijk blijft?

Goed voor jezelf zorgen is als basis erg belangrijk. Laat je niet verleiden door al het snoep en de zouten hapjes en snacks die verkocht worden in de supermarkt. Of dat het er elke avond insluipt dat je alcohol drinkt. Van het eten van veel suikers krijg je juist minder energie.

Als je te veel suiker binnenkrijgt, dan kan dit zorgen voor overbelasting van je alvleesklier je creëert overgewicht en diabetes type 2. Daarnaast is te veel suiker slecht zijn voor je tanden en ook in je hersenen gebeurt een hoop.

Bij het eten van te veel zout krijg je een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en ook je nieren worden extra belast. Ons lichaam is een perfect werkende fabriek. Als we ons lichaam de voedingsstoffen geeft die we nodig hebben, dan zitten we al beter in ons vel. Je lichaam wordt er letterlijk blij van als het kan doen waar het voor gemaakt is. En dan voel jij je ook al beter.

Daarnaast is het belangrijk dat we voldoende bewegen, slapen, ontspannen en onszelf trainen op het hebben van een positieve mindset.

Probeer eens om elke avond voordat je gaat slapen drie positieve dingen op te schrijven die je die dag hebt meegemaakt. Zo ga je jezelf onbewust trainen om te gaan letten op al het positieve wat er op de dag gebeurd.

Ook lachen is erg gezond! Als we lachen komen er stoffen vrij in de hersenen zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Deze stoffen hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen, zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.

Het recept is dus…..heerlijk lachen! Het liefst uitbundig, totdat je pijn in je kaken en buik krijgt en de tranen over je wangen rollen.

Sandra Bakker