Wakker geworden ...

van een paprika

Wakker geworden van een stuk paprik. Je krijgt meer energie en voelt je beter. 

Het is half zes, ik ben wakker geworden en lig nog na te denken over de droom die ik had. Het ging over een klein zusje met veel overgewicht, ik heb geen klein zusje maar in mijn droom wel. Ik maakte mij zorgen over haar overgewicht en vond dat wij als broers en zussen hier deels schuldig aan waren geweest. Ze zat in de Hema te genieten van een heerlijk chocolade ei, daar zat ze dan, een jong kind in een veel te groot lijf. Ik ging met mijn broer en zus het gesprek aan en stelde voor om met elkaar ervoor te zorgen dat ons kleine zusje weer gezond en energiek zou worden..

Zo lag ik nog even na te denken en bij dromen die ik bewust mee maak ga ik vaak na wat de  aanleiding van mijn droom was. Ik dacht na over mijn zus die ik het Fit & Slank traject heb aangeboden om zich weer energieker te voelen en bewust te leren zijn van voeding. Gedurende de dag krijgen we zoveel aangeboden en dit stoppen we soms gedachteloos in onze mond; slank, de broek net te strak of met overgewicht, we zijn daarin met elkaar vergelijkbaar.

Dat heerlijke koekje of snoepje wat is dat eigenlijk? Ik had daar nooit bij stil gestaan. In mijn cursus noem ik dat lege calorieën, ze zijn vaak heerlijk maar leveren je lichaam maar tijdelijke energie en uiteindelijk kunnen ze een blok aan je been zijn. Terug naar dat stuk paprika, ik bedacht me in eens dat ik vandaag een stuk paprika van een collega kreeg aangeboden, grappig, nu mensen in mijn omgeving weten wat ik in mijn vrije tijd doe krijg ik dat :) Maar denk eens na over hoe vaak je een gezonde snack krijgt aangeboden? Ik kan me een stuk komkommer op een feestje of een wortel in de healthy weken van collega's herinneren maar verder? Wat geef jij eigenlijk je omgeving?

Zelf doe ik precies hetzelfde, gezellig bij een kop thee een tompoes of op een feestje van chips tot de warme snacks uit de frituur. Het is soms een gewoonte geworden: gedachteloos genieten we van alles wat ons wordt aangeboden. Het stuk paprika deed me verassen en ik kan je vertellen: door bewustwording van de vele 'lege calorieën' is het gemakkelijker om gedurende de dag deze eens af te slaan, het resultaat? Je krijgt meer energie en voelt je beter. Die kilo's volgen wel, zolang het niet "en en is maar of of".

Ps. Half zes wakker liggen is ook niet gezond ;) maar net als bij eten geniet ik er maar van!