Waarom wel?

Waarom niet? Waarom twijfel?

Je hebt ze al lang weer gezien. Advertentie van Ft & Slank in een krantje,  Fit & Slank op  facebook, die flyer of poster van Fit & Slank in de winkel. En eigenlijk wil je wel. Maar ook weer niet. Er is iets van twijfel. Waarom precies dat weet je niet. Je hebt al best veel ondernomen om wat kilo’s kwijt te raken en het is niet gelukt. Waarom zou het dan nu wel lukken? Je vind eigenlijk van jezelf dat je het zelf moet kunnen, waarom heb jij hier hulp bij nodig? Je denkt eigenlijk wel te weten wat je moet doen en vooral wat niet te doen. Dus waarom zou je?

De vraag is of laatst gestelde vraag eigenlijk wel klopt. Weet jij wat je wel wat je wel en wat je niet moet doen? Afvallen is meer dan alleen een verhaal van kcal tellen. Als je wil afvallen dan is het belangrijk dat je binnenkrijgt wat je nodig hebt , voldoende kcal niet te veel  - niet te weinig, in de juiste verdeling koolhydraten, vetten en eiwitten. Maar dat is vaak niet het enige. Als dat het was waren er niet zoveel mensen met overgewicht.

Belangrijk is dat jij de support krijgt die je nodig hebt, van mede cursisten of een coach. Belangrijk is dat de motivatie uit jezelf komt, je gaat dit doen omdat jij dit heel graag wilt. Je gaat dit doen omdat jij erin geloofd dat jij het kan. Maar je gaat het samen doen omdat je het niet alleen kan. En dat is niet gek omdat je  iedere dag moet eten, vaak hebben we het druk en loop je jezelf misschien voorbij, maar je staat ook iedere dag oog in oog met allerlei verleidingen waar je weerstand aan moet bieden en da’s gewoon heel moeilijk. En daarom ga je het niet alleen doen, maar doen we het samen. Wij hebben een plan, geven je de support die je nodig hebt en met de andere cursisten ben je elkaars supporter.