Waar ligt jouw focus?

Wat gaat goed?

Je bent begonnen met de cursus Fit & Slank ‘in 8 weken’. Een nieuwe leefstijl, gezond eten en voldoende bewegen en het lukt je goed. Na geruime tijd heb je je doel bereikt en je bent helemaal happy. Makkelijk ook die ‘regel van 3 met de 7 afspraken’, dit kun je makkelijk volhouden.

Dan blijkt na een tijdje, dat je toch moeite hebt om het steeds volgens ‘het boekje te doen’. Je eet af en toe meer dan dat je gepland had, en je kunt de verleidingen wat minder weerstaan als voorheen.
Je baalt enorm, gaat expres niet meer op de weegschaal staan, omdat je toch wel weet dat het niet goed gaat, en je raakt steeds meer in de negatieve flow.
Wat je niet in de gaten hebt, is dat het heel vaak wél goed gaat!!
Hoeveel eetmomenten hebben we in de week? Precies 42! Hoeveel eetmomenten zijn er wel goed gegaan? Kijk daar eens naar.
Wij zijn heel goed in het kijken naar de dingen die niet goed gaan en komen dan ook vaak in de negatieve spiraal. Jammer, want als je focust op wat wel goed gaat, dan voel je je ten eerste lekkerder in je vel en ten tweede heb je minder strijd met jezelf, en “de schade” valt vaak echt wel mee.

Het is maar waar jij de focus op legt. Focus je op die paar momenten in de week/maand die niet goed gaan of focus je op al die andere momenten in de week/maand die wel goed gaan?Mijn advies: focus op datgene wat wel goed gaat, kijk vooruit, en ervaar zelf hoe dit je gevoel, gewicht en mindset positief beïnvloedt. Succes!

Fit & Slank coach Marianne Verharen