Frittata

Met veel groenten en feta

Ingrediënten:

 

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 200 g fijngesneden prei
  • 100 g spinazie
  • 100 g boerenkool
  • 1 winterwortel
  • 75 gram half gedroogde tomaatjes
  • 5 eieren
  • 150 g Griekse feta
  • olijfolie
  • pikante paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper

 Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de wortels in dunne plakjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op halfhoog vuur en smoor de uien, knoflook, prei en wortel in 10 minuten gaar.
  • Voeg de fijngesneden boerenkool en spinazie toe en smoor alles nog een aantal minuten tot de bladgroenten geslonken zijn.
  • Giet het overtollig vocht af en schep de groenten in een grote schaal en laat iets afkoelen.
  • Kluts de eieren met peper, pikante paprikapoeder en wat cayennepeper. Schep het eiermengsel, de verkruimelde fetakaas en stukjes half gedroogde tomaatjes door de groenten.
  • Vet een ondiepe vlaai- of quichevorm in met olie.
  • Verdeel het eier-/groentemengsel over de vorm en zet de vorm in het midden van de oven.
  • Bak de frittata in circa 40 minuten gaar.
  • Laat de frittata even rusten voordat je deze in punten snijdt.