Frittata

Met veel groenten en feta

Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 200 g fijngesneden prei
- 100 g spinazie
- 100 g boerenkool
- 1 winterwortel
- 75 gram half gedroogde tomaatjes
- 5 eieren
- 150 g Griekse feta
- olijfolie
- pikante paprikapoeder
- cayennepeper
- peper

 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de wortels in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op halfhoog vuur en smoor de uien, knoflook, prei en wortel in 10 minuten gaar. Voeg de fijngesneden boerenkool en spinazie toe en smoor alles nog een aantal minuten tot de bladgroenten geslonken zijn. Giet het overtollig vocht af en schep de groenten in een grote schaal en laat iets afkoelen.

Kluts de eieren met peper, pikante paprikapoeder en wat cayennepeper. Schep het eiermengsel, de verkruimelde fetakaas en stukjes half gedroogde tomaatjes door de groenten.
Vet een ondiepe vlaai- of quichevorm in met olie. Verdeel het eier-/groentemengsel over de vorm en zet de vorm in het midden van de oven. Bak de frittata in circa 40 minuten gaar.

Laat de frittata even rusten voordat je deze in punten snijdt.

Eet smakelijk!

 

Brigitte Lemmen