Waar kies jij voor met Pasen?

een ei...

Het is bijna Pasen en ook Pasen wordt steeds meer een eetfeest. Er komen met de post uitgebreide supermarktfolders met allerlei lekkers voor : het paasontbijt, de paasbrunch, de borrelplank, het paasdiner, paastaart en ga zo maar door. Kies van te voren wat je wilt gaan doen.

Ga je samen met je gezin, familie of vrienden genieten van een paasbrunch, dan houd je de andere maaltijden normaal. Bij het samenstellen van een paasbrunch zorg voor voldoende variatie, waaronder ook vitale voeding. Denk hierbij aan fruit of fruitsalade. Leuke glaasjes gevuld met yoghurt of kwark met laagjes fijngesneden fruit. Groente zoals gemengde sla, tomaatjes of paprika zijn lekker om op brood of broodjes te doen in combinatie met kaas of ham. En niet te vergeten een ei, gekookt of als roerei. Wil je ook warme gerechten dan is soep erg geschikt. Maak het bij voorkeur zelf met verse groenten. Op de website van Fit&Slank staan hele lekkere recepten van soep www.fitenslank.nl . Maar kies ook iets wat je echt lekker vind bijvoorbeeld een snee paasstol.

Door van het voren een plan te maken, voorkom je dat je te veel “paaslekkers” in huis haalt met het gevolg dat je het de week na Pasen toch nog allemaal op gaat eten.

Geniet van de Pasen!

Hetty Schouten, Fit& Slank coach in Silvolde