Voeden of vullen?

You can do it!

Maak de juiste keuzes! Hoe bewust ben jij als je kijkt naar je voeding? In de huidige maatschappij zijn we vaak te druk om tijd vrij te maken om boodschappen te halen en te koken. Hierdoor kiezen we sneller voor “gemaksvoedsel”.

Gemaksvoedsel kan bestaan uit kant en klare maaltijden uit de supermarkten, even snel de supermarkt binnen rennen en een kant en klare pasta is zo gehaald. Maar weet jij wat er in die pasta verwerkt zit? Krijg je daarmee wel je portie groenten binnen. Een andere vorm van gemaksvoedsel is het voedsel uit de snackbar, of welke we even “gemakkelijk” thuis kunnen laten bezorgen – pizza – shoarma – hamburger.

Met gemaksvoedsel kies je ervoor om je lichaam te vullen. Je krijgt niet de juiste verhouding aan voedingsstoffen binnen en vaak zitten kant en klare maaltijden volgestopt met suiker en zout. Door het eten van de verkeerde verhoudingen/voedingsstoffen kun je je futlozer gaan voelen. Daarnaast kun je door te veel zout een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, nierziekten, maagkanker en botontkalking krijgen. Te veel suiker veroorzaakt overgewicht en bijbehorende gezondheidsklachten, diabetes en tandproblemen.

Dit is uiteraard helemaal niet nodig. Zelfs met een druk leven hoef je niet veel tijd kwijt te spenderen voor je boodschappen en voor het koken. Plannen is hierbij een belangrijk onderdeel. Mijn collega Gert Dekkers schreef hier eerder al een blog over. Lees die nog eens door!

Voor je gezondheid is het belangrijk dat je kiest voor het voeden van je lichaam. Kies voor vitale producten. Met het voeden van je lichaam kies je ervoor om je lichaam op de juiste manier te voorzien van koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Je gaat je hierdoor fitter voelen. Je drang naar suiker wordt hierdoor ook steeds minder!

Laat je niet beïnvloeden door het aanbod in de supermarkten! Als je de supermarkt binnen gaat kom je als eerste bij de groente en fruit afdeling uit, stop met rennen en kijk eens naar de hoeveelheid keus vitale voeding! Zelfs maaltijden gemaakt met vitale voeding hoeven niet veel tijd te kosten! Zelfs met vitale voeding kun jij binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel toveren!

Start met plannen, bedenk van tevoren wat je gaat eten en ga met een boodschappenlijstje naar de supermarkt en laat je niet verleiden door het grote aanbod aan fatale voeding! You can do it!

En voor recepten kijk op onze website www.fitenslank.nl