Plannen

Pak je agenda!

Als Fit & Slank Coach, personal trainer, groepstrainer ben ik 7 dagen in de week bezig met het trainen, voorlichten en stimuleren van klanten met het bereiken van hun doel. Dat kan zijn: ik wil een gezonder lichaam, mijn conditie moet beter, mijn vetpercentage is veel te hoog en moet omlaag, ik wil af van mijn medicatie, mijn dokter heeft gezegd: ik moet echt wat aan mijn conditie gaan doen, ik voel mij de hele dag moe en heb geen energie, ik zit in de overgang en de kilo’s vliegen eraan, HELP!!!

Op het moment dat ik het met de klant heb over het plannen van beweeg en voedingsmomenten hoor ik vaak, ja jij hebt het makkelijk, jij bent slank en bent de hele dag met bewegen en voeding bezig! Maar is dat wel zo?

Maar hoe zit het nu met de coach zelf, ik heb geen baan van 9 tot 5, elke dag is anders, om 8 uur een PT om 10 uur een groepstraining om 12 uur een personal coaching sessie, om 16.00 uur naar het fitnesscentrum en begeleiden, tussendoor nog even een cursus Fit & Slank tot 21.00 uur en om 21.30 thuis! Ik merkte dat omdat ik werkelijk elke dag een ander werkschema heb, dat ook mijn training en eetmomenten soms door de drukte of onregelmatigheid in het gedrang kwamen. Dus hier moest ook voor mij verandering in komen.

Agenda erbij en plannen!

Op zondag sla ik nu mijn agenda open en plan al mijn eetmomenten en trainingsmomenten voor de komende week, wanneer en waar ik mijn tussendoortjes en mijn hoofdmaaltijden eet, soms heb ik de mogelijkheid om deze thuis te nuttigen maar vaak moet ik ze ook meenemen, dus dat vergt ook organisatie en planning. Hetzelfde voor mijn trainingsmomenten op het moment dat het in mijn agenda staat, staat dit voor mij vast en ga ik het ook doen!

Dus of je nu van 9 tot 5 werkt, onregelmatige diensten werkt of een onregelmatig werkschema hebt, planning is het antwoord om balans in je voeding en beweegschema te krijgen.

Pak jouw agenda en plan!

 

Ger Deckers Fit & Slank coach omgeving Sittard