Verleidingen of misleidingen?

Speciaal moment

Elk jaar is het weer opnieuw raak in de supermarkt, maar ook bij de plaatselijke drogist en andere winkels. Ruim voor de betreffende feestdag(en) (lees máááánden) ligt het snoepgoed al klaar in de schappen om royaal door de consument gekocht te worden. En wat doen wij? Wij kopen het! ‘Je kan het maar alvast in huis hebben’, ‘het staat zo gezellig op tafel in een schaaltje’, ‘tja, ik kon het niet laten hoor, ziet er zo lekker uit’.

Maar wat is er nou eigenlijk aan de hand? Wij worden verleid door misleiding. Want wat is het nou precies wat je eet?

Let op, met Pasen eten we chocolade in de  vorm van eitjes, met sinterklaas eten we chocolade in de vorm van een letter, met kerst eten we chocolade in de vorm van een kransje. En de rest van het jaar eten we chocolade in de vorm van een reep of bonbons. Je eet dus het hele jaar chocolade! En wat eet je als je chocolade eet? Precies….boter, suiker en cacao. Niets meer en niets minder.

Maar omdat de industrie ons zo weet te misleiden denken wij dat het speciaal is bij bepaalde feestdagen, maar dat is het niet helemaal niet! Het is gewoon chocolade zoals chocolade is en wij het hele jaar door al eten.

Laat je dus niet verleiden en koop het niet máááánden van tevoren. Dit scheelt écht een hele hoop calorieën en centjes. Koop het pas op het moment dat jij ook echt die bepaalde feestdag gaat vieren. En anders gewoon niet doen.

Oh, dit geldt trouwens ook voor die pepernoten hé. Waar bestaan die uit? Suiker, meel en speculaaskruiden. En waar bestaat dat speculaasje uit die jij misschien het hele jaar al bij de koffie eet? Precies, hetzelfde! Niet zo speciaal meer toch?