Van sporthater .....

Ook sporten “Laat je Stralen!”

Van sporthater naar sportliefhebber

Tot een jaar of 8 geleden was ik een fanatieke sporthater. Als kind al, had ik er niks mee. Gymlessen vond ik vreselijk tot ver in mijn middelbare schooltijd. Sporten in mijn vrije tijd? Soms deed ik het omdat ik ergens wel wist dat het goed voor me was. Tenminste dat is wat ik las en hoorde van andere mensen. Dus nam ik weer eens een abonnement op de sportschool of gaf me samen met een vriendin op voor tennislessen of aquarobic. Om het vervolgens na enkele weken weer op te geven en donateur van de betreffende sportclub te worden, dit omdat ik natuurlijk vergat om het abonnement op te zeggen of omdat dat ik heus nog wel eens zou gaan. Zeker bij de start van een nieuw jaar of als het bikini seizoen er aan kwam, was ik vol goede moed. Maar altijd waren daar weer de excuses: te druk, te moe, te koud, te warm en ga zo maar even door.

Toch voelde het niet goed en was er altijd een stemmetje dat mij ervan probeerde te overtuigen toch in beweging te komen. Is dit herkenbaar? Lees dan even verder…

Want het kan namelijk echt wel, van sporthater naar sportliefhebber. Het zal alleen niet vanzelf gaan, jij zult er zelf voor in beweging moeten komen. Ga het gewoon doen en geef jezelf de tijd om het leuk te gaan vinden. Dat zal niet van de een op de andere dag zijn. Bouw het rustig op,  ga samen met iemand, maar zoek dan wel  iemand die jou kan motiveren. Je zult zien op een dag wegen de nadelen niet meer op tegen de voordelen, ga je gewoon en voel je je fitter en energieker.

Sporten heeft veel positieve effecten op je gezondheid en je zelfbeeld. Nog even een paar op een rijtje:

Het verbetert de conditie van je longen, hart en vaten.
Het vergroot je uithoudingsvermogen.
Het is goed voor je rug, spieren en gewrichten, sporten houdt je soepel ook als je ouder wordt.
Heeft een positief effect op de werking van je darmen, minder kans op obstipatie.
Je maakt  “feelgood” hormonen aan waardoor je je lekkerder en energieker voelt.
Het ontspant, je kunt je hoofd even leeg maken. Juist na een lange of drukke werkdag.
Je lijf wordt strakker, je ziet er beter uit.
Het helpt om af te vallen en op gewicht te blijven.
Het geeft je zelfvertrouwen.
Je krijgt juist meer energie.
Het bevordert je doorzettingsvermogen.

Dus kom in beweging want ook sporten “Laat je Stralen!”