Vakantietijd!

Geniet, maar met mate

Het is weer zomervakantie. De tijd om lekker te genieten van vrije tijd, zon, zee en natuurlijk lekker eten.

Ik hoor vaak van cursisten dat ze in de zomer de touwtjes laten vieren qua eetgewoonten. Een keer zondigen is geen probleem het is tenslotte niet ‘en’ ‘en’ maar ‘of’ ‘of’.

Natuurlijk je mag best eens uit de band springen, maar het programma van Fit & Slank is zo gemaakt dat je dit op elk moment weer kan oppakken. Je bent toch ook niet in de vakantie dagelijks aan het barbecueën, dus doe gewoon zoals je thuis ook doet.

Misschien helpt het als je bedenkt wat je allemaal moet doen om zo’n sparerib, hamburger of zo’n portie saté er weer af te sporten. Een Sparerib van 75 gram is 231 kcal. Om deze te verbranden moet je 25 minuten hardlopen en 44 minuten fietsen.

Een stokje kipsaté van 45 gram is 90 kcal. De bijbehorende satésaus is per lepel van 25 gr zo’n 67 kcal waard. Om dit te verbranden moet je 17 minuten hardlopen en 30 minuten fietsen.

Een hamburger van 100 gram is 255 kcal. Hiervoor moet je 27 minuten hardlopen en 49 minuten fietsen. Pfff. Maak dus een goed keuze en eet niet te veel.

Het programma van Fit & Slank leert je gezonde eetgewoonten aan die je altijd kunt toepassen en dus ook in de vakantieperiode. Het is toch jammer als je goed je best hebt gedaan om af te vallen, dit in de vakantie weer laat varen. En als je gezond eet voel je je beter en zit je lekkerder in je vel. Dit straal je uit en is goed voor je zelfvertrouwen. Dus geniet in de vakantie van vitale voeding en bij uitzondering van fatale voeding!

En is het toch mis gegaan, meld je dan aan voor een van de Fit & Slank cursussen die weer starten in september. Je vindt onze coaches door heel Nederland!