Vakantiestress!!!

Veel plezier

Ja hoor de vakantie staat weer voor de deur! Hartstikke leuk natuurlijk, maar ergens voel ik dan toch ook altijd een beetje stress. Ik was net zo lekker bezig, gezond eten, lekker bewegen, ik zat helemaal in de ‘flow’. Eigenlijk wil ik dit toch ook niet zomaar laten schieten tijdens de vakantie, om terug te komen en die weegschaal weer in het rood te zien uitslaan. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben helemaal voor om lekker  te genieten van de vakantie, maar ik vind het ook helemaal niet goed voor mij lichaam om in 2,5 week een paar kilootjes aan te komen om deze dan daarna er weer zo snel mogelijk af te werken.

Dus je kunt je voorstellen dat dit mij toch wel een klein beetje onrust geeft, want laten we heel eerlijk zijn het begint al met de autorit van 1500 kilometer die mij naar mijn bestemming moet brengen. Normaal gaat dit toch gepaard met de nodige ongezonde happen die je onderweg tegenkomt en gaan er ook de nodige lekkere dingetjes mee in de auto. Tja,  en dan moet de ‘echte’ vakantie nog beginnen!

Dus mijn besluit staat vast ik ga het dit jaar anders doen! Ik ga dit jaar de uitdaging aan om enigszins gezond te eten tijdens mijn vakantie en ik ga proberen mijn beweging toch te pakken.

Mijn plan voor dit jaar begint dus ook al gelijk met die lange reis naar mijn mooie zonnige bestemming in Italië! Waar ik normaal lekker onderweg stop om wat te eten en te drinken heb ik besloten dit jaar mijn eigen eten voor te bereiden voor onderweg. Natuurlijk gaan wel mijn favorieten mee en maak ik heerlijke wraps voor de lunch, gaat het nodige zomerfruit in mijn tasje en gaat mijn ‘all time favorite’ havermoutbrood zeker mee.

Eenmaal aangekomen op mijn vakantieadres probeer ik altijd zoveel mogelijk mijn dagelijkse eetroutines aan te houden. Zo ga ik altijd voor mijn 6 eetmomentjes en sla ik lekker veel fruit in op de plaatselijke marktjes om zo mijn dagelijkse vitamines binnen te krijgen. Daarnaast probeer ik het ritme van de eetcultuur ter plekke op te pakken. Zo eten de Italianen vaak erg laat dus probeer ik ook met mijn ontbijt en lunch iets te schuiven, zodat ik niet ergens rond de klok van 18u een enorme honger krijg en ga snaaien om mijn honger te stillen. Daarnaast is drinken natuurlijk ontzettend belangrijk en dit is op vakantie vaak toch wat lastiger. Zo neem ik mijn eigen bidon mee die ik kan vullen met water en waar ik dan meestal wat schijfjes limoen doen. Dit geeft mij de nodige verkoeling en voorziet mijn lichaam van het vocht wat zo hard nodig is in die warme landen.

Tja dan ben ik aangekomen bij mijn dagelijkse sportroutine en waar ik hier in Nederland een ontzettende fanatieke sporter ben, probeer ik op vakantie altijd een goede balans te vinden tussen bewegen en rust. Één ding staat voorop ik ga nergens heen zonder mijn hardloopschoenen. Waar ik ook naar toe ga een rondje hardlopen kan altijd en overal en ik vind het zo heerlijk om te doen. Dit hoeft dan natuurlijk niet gelijk te staan aan de kilometers die ik thuis maak, maar geloof mij op de vroege ochtend een halfuurtje hardlopen door de glooiende Toscaanse heuvels voelt voor mij toch ook een beetje als vakantie.

Dit jaar ga ik het anders doen en ik geloof dat ik hier geen spijt van ga krijgen. Ik hoop dat ik jou heb weten te motiveren om dit jaar tijdens de vakantie niet alle remmen los te gooien, zodat je na de vakantie vol energie en opgeladen thuis komt. Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie!

 Fit & Slank coach Christel Postuma