Stom hè,

dat we het niet zelf kunnen...?!

Want:
We weten het allemaal zo goed,
We weten allemaal wat gezond eten is,
We weten allemaal dat je niet teveel moet snoepen,
We weten allemaal dat we minder alcohol moeten nuttigen,
We weten allemaal dat we meer moeten bewegen…

En toch doen we het niet, stom hè?!

Tja, de mens zit raar in elkaar. We willen allemaal lekker in ons vel zitten, ons fit voelen, gezond oud worden en toch zorgen we niet goed voor onszelf.

In ieder geval vaak niet op het gebied van voeding en beweging. En ontspannen doen we vaak met allerlei verplichtingen inclusief alcohol.

Op sommige gebieden vinden we het heel normaal dat we aandacht aan onszelf geven, is het zelfs een gewoonte:
De kapper,
De pedicure,
De nagelstyliste,
De fysio…

Stom hè?!

Blijkbaar heerst er toch nog een taboe op hulp vragen van een gewichtsconsulent of een voedingscoach. Want veel mensen denken dat een gezonde leefstijl vooral met discipline te maken heeft. Dus als je geen discipline hebt dan kun je een gezonde leefstijl niet vasthouden.

Klopt dit wel?
Volgens mij heeft het niets met discipline te maken!

Allereerst moet er de noodzaak zijn om te veranderen. En meestal merk je deze noodzaak als je ergens last van hebt. Als de overtollige kilo’s je in de weg zitten bij het schoenen strikken, of als je je lievelingsbroek niet meer aankan, of als je buiten adem boven aan de trap aankomt.

Dus de noodzaak is er, nu nog de wil om te veranderen. Want verandering vereist actie. En actie betekent dat je dingen anders moet doen om te veranderen. En daar heb je kennis en inzicht voor nodig. En daar heb je dan weer een expert voor nodig. Net zoals de kapper, de pedicure, de nagelstyliste en de fysio, kan een gewichtsconsulente je helpen bij iets waar je zelf te weinig kennis of inzicht in hebt.

Dus als je de kapper en de nagelstyliste hebt gebeld voor een afspraak neem dan ook contact op met de voedingscoach en plan een afspraak in of geef je op voor een groepscursus.

Ze geeft je kennis en inzicht, een duwtje in de goede richting, helpt je gemotiveerd te blijven door met jou de juiste oplossingen te zoeken voor je valkuilen. En dan kun je het weer (een tijdje) zelf…

net zoals na afloop van je bezoek aan de kapper!

 

Brigitte Lemmen Fit & Slank coach