Smoesjes

Omdenken

Welk “smoesje” heb jij omgezet naar iets positiefs? Iedereen kent ze wel, maar hoe buig je dit om …….

  • Ik begin morgen, of ik begin na het weekend.
  • Ik mag mezelf toch wel belonen?
  • Ik kan op een verjaardag toch wel een gebakje?
  • Ik kan toch  niet overal nee opzeggen?
  • Dit is niet het juiste moment?
  • Ik weet niet hoe, ik kom daarna toch weer aan?
  • Ik heb vandaag al gezondigd, ik begin morgen weer opnieuw

Iedereen die met Fit & Slank bezig is, leert positief denken. Je mag namelijk alles eten, er wordt niet gezegd dit of dat mag je niet meer mag eten. We houden ons aan de regel van 3 en de 7 afspraken. Kan jij ze nog allemaal opnoemen? Ja? Top, Nee? Kijk weer eens in je coach boekje.

Maar hoe buig je gedachten om naar iets positiefs? Zoek afleiding, ga iets anders doen dan waar je mee bezig was. Zit je op de bank een boekje te lezen en je denkt alleen maar aan die zak chips die nog in de kast ligt… Ga een blokje om, of ga wat in huis doen of zet de radio aan en ga meezingen.

Tuurlijk mag je je zelf belonen, maar waarom zou je je zelf belonen met wat lekkers, er zijn toch genoeg manieren om jezelf een compliment te geven? Hoe ik mezelf beloon? Een dagje relaxen in de sauna. Dit werkt zelfs meerdere kanten op. Als ik daar rond kijk, dan ben ik toch heel blij en trots op mijn eigen lichaam en ik kom heerlijk tot rust.

Waarom zou je morgen beginnen en niet vandaag, alle beetjes helpen toch niet waar? Wil je wat bij de koffie omdat je dit gewend bent, neem eens een bakje yoghurt met wat fruit erin.

 

Positief denken oefening

Stel jezelf dan de juiste vragen. De vragen geven een positieve uitkomst. Je brein wordt dan overspoeld met positieve gedachten. Voorbeeld: Waarom is dit een mooie dag?

De zon maakt me blij
Ik ben blij dat ik leef
Ik krijg vandaag nieuwe kansen om me lever te veranderen
Ik mag dit beleven met lieve mensen om me heen.