Ontspan, je bent aan het eten!

In het ritme van je kids

Voordat ouders naar het werk gaan en hun kind naar school brengen wordt er altijd eerst ontbeten. Althans, dat is de bedoeling. Aan tafel, staand in de keuken of soms toch wel in de auto. Ik hou er van om de tijd te nemen in de ochtend en zeker niet te moeten haasten, want dan begint de dag al gestrest en dat is geen goede start! Gewoon lekker aan een gedekt tafel dus. Als ouder moet je jouw kind natuurlijk wel sturen met het eten, want het kan ook niet te lang gaan duren omdat je anders te laat van huis vertrekt. Dus zeggen we al snel ‘kom schiet eens op, eet je brood op en drink je thee, treuzel niet zo je moet je ook nog aankleden!, etc,’

Nou ben ik eens gaan letten op het ritme van mijn kind….hij pakt zijn boterham, neemt een hapje, legt de boterham weer neer, kauwt….en kauwt… en kauwt. Slikt vervolgens de hap door, kijkt naar zijn boterham, pakt deze op en neemt de volgende hap. En uiteindelijk is de boterham op! Maar wat valt nou op? Een kind (althans die van mij dus) eet rustig, kauwt, proeft. Alles wat wij als volwassenen niet meer doen omdat we altijd maar haast hebben, en wat betekent dat wij onze eigen kinderen hun goede gedrag afleren!!!

Wanneer heb jij voor het laatst rustig ontbeten, of het bestek neergelegd tussen de happen door tijden het diner? Geproefd en genoten van wat je in je mond had?

Misschien is het zo slecht nog niet om met het ritme van jouw kind mee te doen….

 

Fit & Slank coach Leonie van der Wiel uit Veldhoven