Onbezorgd genieten

Wat mag je allemaal wel?

Onbezorgd kunnen genieten van je eten

Een veel gestelde vraag: Wat mag je allemaal niet eten als je wilt afvallen? Laten we het positief bekijken en er een positievere draai aangeven: Wat mag je allemaal wel?

Het is erg belangrijk dat je veel groenten eet. Naast peulvruchten kan je eigenlijk zoveel groenten eten als je wilt. Groente zijn namelijk vezelrijk en vullen daarom je maag waardoor het hongergevoel langer wegblijft. Doorgaans hebben groenten weinig calorieën. Geen onbelangrijke eigenschap is natuurlijk dat groente erg gezond zijn door de vitamines, mineralen en water.

Voor een gezonde leefstijl zijn groente essentieel. Wel moet je in de gaten houden dat je genoeg varieert tussen soorten. Op die manier krijg je alle vitamines en mineralen binnen. Als je namelijk maar 1 soort eet krijg je niet alles binnen.

Groente zijn op veel verschillende manieren te bereiden. Het hoeft dus ook helemaal niet saai zijn om veel groente eten. Uiteraard kan je groente verwerken in een salade. Je kunt van veel groente heerlijke soepen maken. En in plaats van ongezonde chips als tussendoortje kan je ook dus de gezonde keuze maken.

Onbezorgd kunnen genieten van je eten.