Monique

Volg een cursus bij Fit & Slank

Lees de ervaring die onderstaande cursiste heeft met Fit & Slank:

"Langzaam slopen de kilootjes erbij in de loop van de jaren. Eerst waren mijn zwangerschappen mijn excuus om niet op te hoeven letten. Daarna stopte ik met roken en zocht het alternatief in eten. Ik ben een emotie-eter, maar ben ook nog eens bourgondisch ingesteld. Ik houd van lekker eten, ik zit niet snel vol en ik ga te vaak mijn grenzen over.

Begin maart 2017 vond ik echt dat mijn eetgedrag/patroon om moest. Ik ben 45 jaar, nog niet in de overgang. Nu kan ik er nog iets aan doen. Ik wilde geen dieet, maar wel bewuster worden van wat ik de hele dag at. Dagelijks kwam ik met mijn auto langs de Fit en Slank coach Hetty Schouten. Ik besloot om via internet informatie te gaan zoeken over de fit en slank methode. De manier van bewustwording, geen dieet maar 7 simpele afspraken en de regel van 3 sprak mij wel aan. De knop moest echt een keertje om, dan maar met ondersteuning. Niets om je voor te schamen.

De eerste keer ontmoet je de medecursisten die je wekelijks spreekt. Je vindt herkenning bij elkaar. Omdat je wekelijks gewogen wordt, wil je niet ten onder gaan en vind je op deze manier steun van de coach en elkaar. 
Inzichten die je krijgt, etiketten leren lezen. Op deze manier wordt je steeds meer bewust van welke keuzes je kunt maken. Nog steeds ik eet lekker, maar kies bewust voor minder vet en met minder eten op mijn bord.

Inmiddels ben ik met de tweede cursus gestart omdat ik weet dat het afvallen niet moeilijk is, maar je kunt snel in oude gewoontes terug vallen. Dit merkte ik zeker ook in de afgelopen zomermaanden. Van de 11 kg die ik kwijt was, ben ik helaas 3 kilo weer aangekomen, omdat je toch weer in oude gewoontes terug valt. Het balans zoeken vind ik nog lastig. Maar ik ga weer met goede moed verder om deze 3 kilo weer kwijt te raken. Met de tips van mijn coach Hetty zal dit de komende 4 weken zeker goed komen.

Gelukkig heb ik de draad weer op kunnen pakken nu de schoolvakanties weer achter de rug zijn. Het voelt weer fijn om de nieuwe gewoontes te herpakken. Het fijne van de regel van 3 en de 7 afspraken is dat ik geen honger heb gehad, mij veel fitter voel. Ik ben geen sportfanaat, maar ga dagelijks fietsen of wandelen.

Familie/vrienden/collega's zien dat je er goed uit ziet/ een compleet nieuwe garderobe is een mooie bijkomstigheid. Ik kan iedereen aanraden die kampt met overgewicht om een cursus te volgen bij Fit en Slank."