No guts, no glory!

Stap uit je comfortzone

Afvallen is moeilijk, lastig, je eet niet lekker, je mag niks en zo hoor ik vaak dit soort opmerkingen om me heen.

Het is gedeeltelijk waar, afvallen is ook lastig, er is niets moeilijker dan je gedrag veranderen. Oude gewoontes die je jezelf eigen hebt gemaakt moeten worden omgebogen naar nieuwe gewoontes.

Het is ook gewoon lekker veilig om te doen wat je altijd deed. Maar als je doet wat je altijd gedaan hebt, krijg je ook altijd wat je gekregen hebt. Dat geldt natuurlijk ook voor die extra kilo’s…

Maar eens iets anders doen dan anders, daar krijg je energie van. Ik heb onlangs weer eens een dressuurwedstrijd meegereden, gewoon voor de fun. Iets wat ik anders nooit doe. En.. warempel de eerste prijs en een grote wisselbeker mee naar huis. Als deze blog verschijnt ben ik terug van de ultieme roadtrip door Europa met een oude auto van 500 euro. Op het moment van schrijven zitten we nog drie weken voor de start en de spanning stijgt. Een week weg van man en kinderen, samen met een collega het avontuur aangaan. Maar wat geeft het al een energie en voorpret!

Vaak als je toch iets probeert wat je eigenlijk spannend vindt en het lukt dan toch.. wauw dat geeft zo’n goed gevoel! En zo is het ook met afvallen.

De groepscursussen van Fit & Slank werken daarom ook zo goed. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en samen ga je je doel bereiken. Het gevoel van euforie als je kilo’s verdwijnen door gewoon gezond en lekker te eten, dat is echt super!

Dus stap uit je comfortzone en ga voor een gezond gewicht. Je hoeft het niet alleen te doen, je medecursisten en je Fit & Slank coach zullen je er doorheen slepen.

No guts, no glory!