Kruidnoten

Daar gaan we weer (of al)!

Het is nog augustus wanneer ik dit blog schrijf en dus deze foto maakte. Een mooie zomerse dag en ik ging naar de groothandel om boodschappen te  halen voor een feestje. Geloof me, ik kon er niet omheen, deze enorme zakken met kruidnoten! Oké, het is dan wellicht voor de ondernemers onder ons bedoeld, maar is het echt nodig om zover voor het grote kinderfeest al in te slaan. Laten we eerlijk zijn, als we het in huis hebben is de verleiding te groot om het te laten liggen!

Waar komt die hunkering naar, in dit geval sinterklaassnoepgoed toch vandaan? Het is tenslotte een jaar geleden dat we kruidnoten hebben gegeten, althans in onze beleving, want 5 december is echt  10 maanden terug en waarschijnlijk heeft menigeen na 5 december de restjes nog opgegeten. Dus hoe lang is het nu daadwerkelijk geleden dat je kruidnoten hebt gegeten?

Die kleine halve rondjes van bakmeel,  boter, suiker en nog wat speculaaskruiden. Want meer is het echt niet! Die dan ook nog eens gepresenteerd worden tegelijk met het vlees en de briketten voor de BBQ,  het is tenslotte nog zomer.

Is het die gewoonte, het onbewuste, en het gevoel van YEAH ze zijn er weer, dus we mogen weer en zonder nadenken verdwijnt het in de winkelwagen! Tegen de tijd dat de goedheiligman voet aan wal zet, is het speciale van de kruidnoten er al weer af. Waarschijnlijk kunnen we binnenkort ook het hele jaar door kerstliedjes horen op de radio!

Kruidnoten eet je met Sinterklaas. En dat is het nog lang niet!

 

Voedingswaarde kruidnoten: Per 100 gram - kcal. 440 kcal  en per 25 gram (16/17 stuks) 110 kcal

Tijdens de Fit & Slank groepscursussen leer je hoe je omgaat met dit soort verleidingen en bespreken we de ‘de 3 bergen’ en ik weet zeker dat er nu bij sommige lezers een glimlach verschijnt!