Spruitjessoep

Ingrediënten voor 4 borden soep:

  • 600 gram spruitjes
  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 4 plakjes bacon
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een kookpan. Fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg de spruitjes toe en roerbak deze kort op hoog vuur. Voeg de groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur, met het deksel op de pan, 20 minuten doorkoken.

Bak ondertussen de plakjes bacon mooi krokant. Pureer na 20 minuten de spruitjessoep tot een romige massa. Voeg peper en een klein beetje zout toe. Serveer de spruitjessoep met in het midden een plakje bacon en bestrooi de soep met een beetje nootmuskaat.

Eet smakelijk! Fit & Slank-voedingscoach Claudia Lange