Ik ben de hele dag met eten bezig...

Ik ook!!

Ik ook!! Is dan mijn antwoord.
Een veelgehoorde opmerking in les 2 van de Fit & Slank cursus.
Cursisten willen iets veranderen: hun gewicht, hun fitheid, hun vetpercentage, hun kennis over gezonde voeding. En denken vaak dat als ze eindelijk hebben besloten om zich aan te melden voor Fit & Slank dat de rest vanzelf gaat….

Verandering van je leefstijl betekent nadenken over welke keuzes je gaat maken en kost energie, heel veel energie, vooral in de eerste weken. En dat valt soms een beetje tegen…
Maar het is juist goed om heel veel bezig te zijn met eten. Wanneer, wat, hoeveel, met wie, waar… Dit betekent dat je vooruitkijkt en werkt aan structuur en aan ritme; de basis voor een gezonde leefstijl! En ja, ik ben ook de hele dag met eten bezig. Niet alleen als professional maar ook privé. Want ik hou van eten: vaak, lekker en gezond eten!!
Tuurlijk is het voor mij makkelijker om de juiste keuzes te maken op basis van de kennis die ik heb en een stuk ervaring in het maken van bewuste keuzes. Maar ook bij mij gaat het niet vanzelf.

Neem nou een weekendje-weg. Dan kies ik op vrijdag thuis niet voor mijn vrijdagavondnootjes maar voor dat bakje yoghurt. Op zaterdag als ontbijt mijn gewone boterhammen en ’s middags een lekker broodje bij de lunch. Ik laat de koekjes bij de koffie staan maar deel wel een klein toetje na de avondmaaltijd. Bij de Italiaan ga ik voor een lekkere salade met vlees en vis, maar de dressing apart. Geen alcohol maar wel een lekkere cappuccino.
Bij het uitgebreide ontbijt in het hotel neem ik scrambled eggs maar geen spek. Kies ik lekker vers brood maar geen croissant. Neem ik een keer cappuccino maar ook een heerlijk nieuw smaakje thee. Klein glaasje yoghurt met vers fruit en apart beleg: zalm, pate, brie; maar kleine stukjes want ik wil alles proeven. Ik neem een hapje van een stukje suikerbrood maar laat de rest liggen: geen 10!! Zelfs groene smoothies staan klaar, maar voor mij niet de moeite waard.

En de volgende dag lekker thuis weer in mijn gewone ritme met mijn volkorenboterham en mijn eigen yoghurt. Genoten in het weekend maar dit is ook weer fijn! Keuzes maken kost energie, maar hoe meer je er maakt des te gemakkelijker zal het op termijn voor je zijn. Vaak kiezen is je leefstijl veranderen en dat wilde je toch zo graag! 
Gewoon veel oefenen!!

Fit & Slank coach
Brigitte Lemmen