11 kilo minder

Toch wel trots op mezelf

Ik ben op 1 november 2019 met de cursus fit en slank bij Brigitte begonnen.Mijn beste vriendin heeft de cursus eerder gevolgd en had zulk goed resultaat dat ik zoiets had van dat  kan en wil ik ook. Ik ben de cursus ingestapt met het doel 10 kilo af te vallen en mezelf energieker en fitter te voelen. Daar begon de cursus en ga je op de weegschaal staan van dat gewicht schrok ik zo van dat ik dacht dit moet anders en dat gaat me lukken hoe dan ook. De eerste weken waren heel goed vol te houden en deed ik precies zoals het moest en wat Brigitte ons geleerd heeft namelijk de regel van 3. Waardoor ik al vrij snel veel resultaat kreeg. De knop was om.

Elke dag pakte ik netjes 3x yoghurt 3 sneetjes volkoren brood en 3 stuks fruit en het avondeten paste ik aan zoveel mogelijk groente mager vlees en aardappeltjes en heel veel sla . mijn gezin profiteerde hiervan mee wat ik zelf ook prettig vindt gesteund worden door mijn man vooral. Mijn dochter is 6 en eet gelukkig bijna alles.

In december ging het wat minder met me en kreeg ik last van een niersteen die zo groot en hard was dat die helaas operatief verwijderd moest worden en kon ik een paar lessen niet kon volgen omdat ik t eveel pijn had en volop onder de pijnstilling zat wat het lijf en gewicht natuurlijk niet ten goede kwam .

Maar toch heb ik ook in deze wat mindere periode zoveel mogelijk geprobeerd het programma fit en slank te volgen.  Na de operatie ben ik deel gaan nemen aan de 2de cursus fit en slank in evenwicht.

Ook deze cursus ben ik ingestapt met het zelfde doel vol blijven houden en toch nog wat kilootjes af te vallen. Het eerste weegmoment vond ik best wel spannend vooral na de operatie en de feestdagen die ik overigens goed ben doorgekomen met goede en bewuste keuzes te maken waar ik geen spijt van heb gehad. Natuurlijk heb ik veel dingen gelaten zoals de chocola en de toetjes dat was en is voor mij nog steeds iets wat ik ontzettend lekker vindt.

Ik ging op de weegschaal staan en daar was ik toch nog bijna 4 kilo afgevallen na die weken. Toch weer trots op mezelf en juist weer even die boost om er weer volop tegen aan te gaan.

Tot de carnaval ben ik dan ook maar liefst een dikke 11 kilo afgevallen.

Ik ben in deze cursus zoveel sterker geworden en vooral bewuster geworden van zowel voeding maar ook doe ik etiketten nu veel bewuster lezen. Ook het maken van de juiste en gezondere keuzes gaat nu een stuk makkelijker. zo prettig dat je ervaringen kunt delen met mede cursisten en ook van deze personen heb ik veel geleerd. Maar met name van Brigitte geweldig als ik even niet  wist wat ik  moest stuurde ik Brigitte een App en kreeg ik antwoord.

Ik heb na de carnaval een ontzettend baal moment gehad omdat ik thuis op de weegschaal was gaan staan en maar liefst 2 kilo ben aangekomen. Echt verschrikkelijk vindt ik dat, maar ben zo goed gesteund door mijn vriendinnen en met name door mijn beste vriendin dat ik weer met volle moed er tegen aan kan gaan.

Nu ben ik op een punt gekomen dat ik mijzelf ook wel iets lekkers tussendoor gun en me dat ook kan permitteren. En hier dan ook geen spijt van krijg. Al met al kan ik zeggen dat ik trots op mezelf ben.

En Brigitte super bedankt mede door jou is me dit allemaal gelukt.