Jouw billen

En squads

Hoe zouden jouw billen eruit hebben gezien als je de tijd op social media had ingezet voor squads?

Het klinkt misschien gek maar ik verwacht niet dat ik de enige ben die regelmatig social media opent om vervolgens te zien dat de klok in no time vijf minuten vooruit is gesprongen. Soms is het doelloos, soms is het even dat relax momentje dat ik nodig heb en soms denk ik wat ben ik toch aan het doen. Ik open voor een tweede keer Facebook en scan de artikelen. Waar ben ik naar op zoek, is het nieuwsgierigheid? Wat hoop ik deze keer te lezen? Tijd is kostbaar en dat is voor velen van ons herkenbaar. Dit is dan ook de reden dat ik dit schrijf. 

Er is vaak een excuus om niet te bewegen. Wanneer je bovenstaande herkent dan zie je dat er gedurende de dag al gauw 10 minuten zijn die je anders zou kunnen invullen. Het gaat er om wat jij belangrijk vind en dat geef je prioriteit. De tijd vliegt voorbij en zo ook een drukke (werk)week.

Wat je kan helpen is dat je een weekplanning maakt zodat je inzicht krijgt in de dagen of momenten wanneer je een workout kan doen. Denk bijvoorbeeld eens aan de ‘7 minutes app’. Wanneer je dit twee of drie keer per week toevoegd aan je dagelijkse bezigheden zal je hier de resultaten van zien; je lichaam wordt strakker en doordat je meer spieren krijgt verhoog je de calorie verbranding in rust. Voor wie wil afvallen een pré en voor degene die op gewicht willen blijven betekent dit dat je lichaam meer energie nodig heeft. In beide gevallen is het belangrijk om te kiezen voor lekkere, gezonde voeding. Deze zeven minuten beweging zou je als normaal moeten gaan beschouwen, net als tandenpoetsen.

Bewegen is goed voor je hart, bloedsomloop, longfunctie, darmfunctie, verbranding en verhoging van de ruststofwisseling.

Tijd voor actie!

  • Just do it
  • Maak een weekplanning
  • Geef de dingen die je echt wil prioriteit (wie weet kun je je social media gedrag wel vervangen door een wandeling van 10 minuten?)
  • Voorkom uitstel gedrag door je doel voor ogen te houden