Sperziebonenschotel uit de oven

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 600 gr. aardappelschijfjes
  • 800 gram sperziebonen
  • 400 gram kip- of rundergehakt
  • 1 ui, gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr.
  • ½ zakje geraspte 30+ kaas
  • Scheutje bakboter

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 gr.
  • Kook de sperziebonen in 10 min. beetgaar
  • Bak de aardappeltjes kort met een scheutje bakboter
  • Bak ondertussen het gehakt bruin en voeg de gesneden ui toe. Als dit bruin is, voeg dan het blikje tomatenpuree aan het gehakt/ui mengsel toe.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met gehaktmengsel, daar bovenop de gekookte sperzieboontjes, daarna de lichtgebakken aardappelschijfjes en bestrooi dit met de geraspte kaas.
  • Plaats het geheel ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven.