Door de bomen het bos ..

niet meer zien…….

Hoe leuk is het om coach van Fit en Slank te zijnHoe leuk is het om coach van Fit en Slank te zijn.

Heb jij dat nu ook? Ik zie het bos soms niet meer. Ik vroeg me laatst weer af, hoeveel bomen (diëten)  zijn er eigenlijk?  Als je alleen al gaat googlen op diëten dat valt er een stortvloed van soorten door je PC scherm naar buiten.  Werkelijk het lijkt wel herfst. De bladeren (diëten)  blijven maar vallen!! Energiebeperkte diëten, proteïne, eiwit diëten, vasten, sapkuren maaltijdvervangers. Ik werd er gewoon somber van.

Hoe moet ik nu mijn cursisten benaderen. Cursisten die al een heel bos hebben uitgekamd! Alle soorten bomen hebben ze al gezien en met de kettingzaag hebben neergehaald. Vele van mijn cursisten vielen steeds maar weer terug. Hoe breek ik door hun ervaringen heen. Hoe plant ik een boom die wel groeit en voldoende aandacht krijgt om sterk te worden door goed wortel te schieten?

 

Nou…..een beetje aandacht kan nooit geen kwaad. Coaching gaat verder dan een verhaaltje afsteken, oftewel een zaadje planten. Groeien doet de boom namelijk niet vanzelf. Goede grond, voldoende vocht. Een beetje ruimte om te ontwikkelen en soms een beetje in de luwte zetten om niet ten onder te gaan aan de elementen. En misschien wel een steunpaaltje  plaatsen om wat hulp te bieden.

 

Ik ben eruit, ik weet hoe ik een goede hovenier kan zijn. Ik ga mijn cursisten ruimte bieden voor ontwikkeling. Ik geef ze 1x per week water om te groeien en bied ze een steun door altijd open te staan voor vragen. Ze moeten echter zelf met hun blad de zon opzoeken om te kunnen ontwikkelen. Ik ga ze wijzen waar de zon opkomt maar ik ga ze waarschuwen dat de zon ook ondergaat. Ze mogen vragen stellen als het donker is, maar ze moeten wel het licht willen vinden. Ik geef ze advies hoe hun wortels naar goede grond kunnen groeien. Heerlijk is het om op deze manier een zaadje tot een boom te laten groeien.Weet je wat nu het fijne van deze tijd is? Het is groeiseizoen, de zomer begint…..ik barst van de voedingsstoffen.

Hoe leuk is het om coach van Fit en Slank te zijn.