Kip met citroen en olijven

Voor 3 personen

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ½ tl gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper
  • olie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 ½ tl milde paprikapoeder
  • 1 Tl gemalen komijn
  • 1 grote citroen
  • 2 el Peterselie (fijngesneden)
  • 150 gram zwarte olijven (zonder pit)

 

Bereidingswijze:

  • Snij de kipfilet in grove stukken
  • Pers de knoflook boven een braadpan uit en meng het gemberpoeder, de peper en 1 el olie erdoor. Schep de stukken kipfilet erdoor en marineer ze ca. 10 minuten.
  • Schep de ui, paprikapoeder, komijn en 4 el olie door de kip. Voeg 1 dl water toe en breng het geheel op zacht vuur aan de kook. Stoof de kip afgedekt ca. 10 minuten
  • Boen de citroenschoon en halveer hem in de lengte, snij de helften in plakjes
  • Schep de plakjes citroen met de peterselie en olijven door de kip en stoof alles nog ca. 20 minuten met het deksel schuin op de pan en laat een deel van het vocht verdampen.