Glas halfvol, glas half leeg

Waar kies je voor?

 

Al jaren mag ik mensen begeleiden naar een gezondere leefstijl… zowel particulieren als mensen binnen het bedrijfsleven. En in die jaren heb ik zoveel verschillende mensen leren kennen en ervaren dat hun mindset een van de belangrijkste factoren is voor het bereiken van hun doelen… zij het niet DE belangrijkste factor.

Mensen met een positieve mindset kijken naar de mogelijkheden en de keuzes die ze hebben daar waar mensen met een negatievere mindset vooral ‘beren op de weg’ zien. Bij eenzelfde situatie focussen ze zich op hoe lastig het allemaal is. ”Pfff, 6 eetmomenten… niet te doen! Sporten? Ja jeetje weet je wel hoe druk ik het heb?!” Die mensen benaderen hun situatie vanuit de slachtofferrol… alles overkomt ze!

Maar het mooie is dat we altijd een keuze hebben hoe we een situatie benaderen! Ga je voor het glas halfvol of voor het glas halfleeg? We kunnen namelijk kiezen voor een positieve mindset door te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de belemmeringen. Het glas is altijd halfvol of halfleeg. Maar jij maakt een keuze waar je voor gaat. Waar een wil is, is een weg… met heel veel kansen. Een hele mooie uitdagende weg… die jij bepaalt!

Roos Derckx