Bloemkool couscous

Mmm

Bloemkool-groente-couscous op de borden en leg de kipfilet reepjes erboven op. Mmm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Kleine bloemkool
  • Diverse groente,  bijvoorbeeld: 1 paprika, 4 grote trostomaten, 500 gr gemengde diepvriesgroenten (wortel ,sperzieboontjes, mais)
  • Grote ui
  • Teentje knoflook
  • 400 gr gemarineerde kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper

Bereiding:

Snij de bloemkool in kleinere stukken en gebruik een keukenmachine om de bloemkoolroosjes fijn te malen. Snij de kipfilet in kleine reepjes. Pel de ui en de knoflook en snij ze fijn. Wok de reepjes in een grote wok totdat deze bruin en gaar zijn. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken aangezien de kipfilet al gemarineerd is. Haal de kipfilet uit de wok en houd de reepjes warm. Fruit de ui en de knoflook en snij ondertussen de paprika en tomaten in kleine stukjes. Doe de paprika en de tomaten in de wok en wok de groenten op hoog vuur een aantal minuten. Voeg vervolgens de diepvriesgroenten toe en wok deze mee totdat ze beetgaar zijn. Vervolgens kan de fijngemalen bloemkool erbij. Voeg zout, peper en kerrie toe. Roer dit goed door elkaar en roerbak dit vervolgens nog ± 5 minuten.
Schep de bloemkool-groente-couscous op de borden en leg de kipfiletreepjes erboven op. Lekker met een beetje zoete chilisaus.

Eet smakelijk!