Focus op gevoel

Succes

Al bijna vijf jaar werk ik als gewichtsconsulent  met de methode van Fit & Slank. Vijf jaar waarin ik vele mensen heb mogen begeleiden naar een gezondere leefstijl. In die afgelopen vijf heb ik veel verhalen gehoord van allerlei verschillende mensen die zo heel graag een aantal kilo’s kwijt willen.

Er zijn vele mooie voorbeelden, dat zijn de succesverhalen te vinden op de website van Fit & Slank.

Maar er zijn ook wel verhalen die mij als gewichtsconsulent versteld doen staan en waarvan ik hoop dat ik daar in ieder geval iets in kan veranderen. Een voorbeeld: Je bent te zwaar, hebt overgewicht. Dus je let heel erg op wat je eet. Daar denk je de hele dag over na. Je bent de hele dag bezig met eten, wat, waar, wanneer, dit wel, dat niet. Maakt afwegingen en bedenkt hoe je het het beste kan doen:  als ik dit nu niet eet dan kan ik later vandaag dat eten…. Aan het einde van de dag ben je de hele dag bezig geweest met eten zonder echt te eten! Het gevolg is dat je honger hebt en je je trek niet meer weet te beheersen, het gevolg, je eet veel meer dan wat je je had voorgenomen. Hoe vervelend is dit? Mijn advies is: stop hiermee. Focus je op een gezond eetpatroon waarin je krijgt wat je nodig hebt, zorg dat je je eerste keuze duidelijk hebt zodat je soms echt iets krijgt wat jij de moeite waard vind en het allerbelangrijkste: focus je op je gevoel en niet op het getal van die wegschaal.