Italiaanse witlofschotel

Heerlijk met krieltjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

- 1000 gram witlof
- 200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
- 200 gram bacon in plakjes
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 100 ml droge witte wijn
- 800 gram krieltjes (geschild en voorgekookt)
- olijfolie
- Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was en halveer de witlof en verwijder de harde kern. Verwarm een beetjes olijfolie in een pan en bak de witlof in een paar minuten rondom een beetje bruin.
  • Leg de stronkjes in de ovenschaal, breng op smaak met peper en giet de witte wijn erover.
  • Verdeel de baconplakjes en de gehalveerde cherrytomaatjes over de witlof en vervolgens de Parmezaanse kaas. Bestrooi de schotel met Italiaanse kruiden naar smaak.
  • Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Bak ondertussen de krieltjes in de airfryer.