En soms gaat het mis….

Kom op, je kunt het!

Maak van je uitglijder een leermoment, kom op je kunt het!

Je doet je uiterste best om een paar kilo kwijt te raken. Je hebt je doelen gesteld. Je volgt de tips en adviezen op die je krijgt. En toch.... soms gaat het mis. Wat dan?

Afvallen is meer dan minder eten. Afvallen betekent zoveel meer dan alleen gezonder eten. Een blijvend, gezond gewicht behalen vraagt om een verandering in je leefstijl. Gezonder eten, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap. Allemaal factoren die in een gezonde leefstijl thuishoren. Veranderen is moeilijk. De hersenen zoeken naar de makkelijkste weg. En dat is de manier van leven zoals we al jaren doen. Om te veranderen, moeten we dingen aanpassen.

Als we niets veranderen, verandert er niets. En soms gaat het mis

Soms gebeurt het dat we dat overheerlijke taartje niet kunnen weerstaan. Soms hebben we een héél gezellig feestje, waar we te veel wijntjes drinken. Soms gaan we uit eten en nemen we én een voorgerecht én een nagerecht. Soms eten we niet een stukje chocolade, maar gaat de hele reep in 1 keer op. Ja, dat gebeurt soms. Wat dan? 

Ik begin met "wat dan niet". we gaan onszelf niet straffen en we geven niet op. We maken van onze kleine uitglijder geen afhaakmoment

Wees lief voor jezelf

Straf jezelf niet. Zwakke momenten horen gewoon bij het veranderproces. Gebruik je terugval om je zelfkennis te vergroten. Leer ervan. Waardoor was de verleiding plotseling te groot? Vond je dat je een beloning had verdiend? Was er sprake van stress? Was er iets in je omgeving dat je oude gewoonte naar boven riep? En hoe kun je de volgende keer zo'n situatie voorkomen. 

Oefen het uitstelgedrag

Kom je weer in de verleiding, zeg dan tegen je zelf: "ik mag heus wel weer een keer een taartje, een ijsje of een wijntje, alleen niet nu".  Hoe vaker je een verleiding weerstaat, hoe beter je gaat ontdekken dat verlangens komen en gaan. Hoe vaker je een verleiding weerstaat, hoe beter je er in wordt. Kom op, je kunt het!  Heel veel succes!