Een nieuw jaar ligt voor ons!

Een nieuw jaar ligt voor ons!

De een gaat op de oude voet verder, maar velen van ons hebben goede voornemens om het dit jaar anders te doen.

De top 5 van de meest voorkomende nieuwjaar voornemens op een rijtje:

  • 1 Meer tijd doorbrengen met vrienden en familie
  • 2 Sporten
  • 3 Afvallen
  • 4 Stoppen met roken
  • 5 Nieuwe dingen leren

In januari is het extra druk bij de sportschool, volgen we weer een nieuw dieet of gooien we ons pakje sigaretten weg. Maar in februari wordt de motivatie minder en vallen we weer terug in onze oude gewoontes.

Een voornemen volhouden is geen kwestie van wilskracht alleen. Natuurlijk, je moet het wel willen. Maar een realistisch en goed gekozen voornemen maakt het haalbaar. Zorg dat je een kleine stap verzint die je ook echt kan volhouden. Zo maak je een voornemen dat goed bij jou past.

Sporten en afvallen zijn 2 voornemens die bij elkaar horen. Immers als je meer gaat sporten (bewegen) dan zal je ook afvallen. Ga je ook minder en bewuster eten dan zal het resultaat nog beter zijn.

Maar hoe houd je dat vol?

Voornemens maken helpt je bij het houden aan je doel. Laat je niet verrassen door verleidingen, maar maak van tevoren een goed plan. Hiervoor is het nodig om jezelf een beetje te leren kennen. Bedenk waar jouw valkuilen liggen en wapen jezelf tegen deze verkeerde gewoontes.

Met hulp van anderen maak je het wel makkelijker. Samen kun je elkaar motiveren en oppeppen als het even niet zo goed gaat.

Wil jij afvallen? Met de groepscursus van Fit en Slank kun je samen werken aan een gezonder eetpatroon. In 8 weken leer je met behulp van de regel van 3 en de 7 afspraken een gezond eetpatroon te ontwikkelen waarbij je zelf keuzes maakt en je eigen verantwoordelijkheid neemt. Door je gedrag te veranderen kun je oude gewoontes doorbreken en van je nieuwjaar voornemen een succes maken.

 

Veel succes.

Fit & Slank coach Hetty Schouten uit Silvolde