Een gezond begin….?

Doe jij mee...?

Een gezond begin….?

Het jaar is bijna weer voorbij en wanneer we ons afvragen wat belangrijk is voor het nieuwe jaar, dan zal een goede gezondheid bovenaan het lijstje staan.

Een goede gezondheid hebben we niet volledig in eigen hand. Maar ziektes zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2 worden in 80%-90% veroorzaakt door een ongezonde leefstijl en voeding.

Hoe kunnen we die ongezonde leefstijl en voeding verbeteren?

  1. Eet minder verzadigde vetten
  2. Eet meer groente en fruit
  3. Eet minder (toegevoegde) suikers
  4. Beweeg meer

 

  1. Minder verzadigde vetten: eet minder vlees, kies voor magere vleesproducten  en magere vleeswaren. Kies voor magere of halfvolle zuivelproducten, 30+ kaas. Minder snacks.
  2. Meer groente en fruit. Eet groente niet alleen tijdens de warme maaltijd maar ook als tussendoortje of bij de lunch. Fruit is lekker als tussendoortje of in de yoghurt.
  3. Vermijd zoete producten zoals koek, snoep, frisdrank en let op de verpakking op de toegevoegde suikers. Zo kan bv muesli erg veel extra suikers bevatten.
  4. Beweeg meer, dat is niet alleen gezond voor je lijf, maar ook voor je geest. Elke avond een wandelingetje na het eten zal je goed doen. Probeer het eens. Neem eens vaker de fiets, in plaats van overal met de auto naar toe te gaan.

 

Zo kan jij jouw gezondheid al verbeteren als je deze 4 punten gaat toepassen in het nieuwe jaar.

Wil je geholpen worden om je voeding en leefstijl te veranderen? Geef je dan op voor de cursus Fit & Slank in 8 weken en leer zo met ‘de Regel van 3 en de 7 Afspraken’ een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Tevens leer je bewuste keuzes te maken en slechte gewoontes af te leren. Daarbij de nodige beweging die je zelf kunt kiezen zodat het bij je past en goed vol te houden is.

De Fit & Slank cursussen starten in januari weer op diverse locaties in Nederland. 

Hetty Schouten, Fit & Slank voedingscoach