Zon, (dode) zee en eten!

Wat denk jij?

Afgelopen voorjaarsvakantie was ik met mijn gezin op doorreis in Israël. Startend in Tel Aviv, waar ik ook nog heb meegedaan met de 10 km loop tijdens de Tel Aviv Marathon. Werkbezoek aan het bedrijf waar mijn man werkt en heerlijk op het strand genoten van het weer.

Vervolgens zijn we naar Jeruzalem gereden. De verschillen tussen de Oude en Nieuwe stad zijn immens, maar tijdens Sabbat is overal (bijna) alles dicht. Uiteraard hebben we de Oude stad Jeruzalem bezocht met een gids en heel veel indrukken op gedaan.Vanuit Jeruzalem zijn we naar het Dode zee gebied gereden, het diepste punt van de wereld. Hier hebben we de watervallen bezocht en de berg op geweest om Massada te zien. Allemaal indrukwekkend mooi! En natuurlijk in de Dode zee gedreven, dat is iets wat je echt zelf moet ervaren.Tijdens ons verblijf in het Dode zee gebied zaten we in een hotel met ontbijt en avondeten. Dit was beiden in de vorm van een buffet. Ik heb me werkelijk zitten verbazen, wat ik daar gezien heb!

Ik kreeg spontaan last van plaatsvervangende schaamte. De borden waren blijkbaar te klein, dus werden er 2, 3 en soms 4 tegelijk opgeschept met een flinke kop erop. Alles bij elkaar. En dan hadden ze het toetjes buffet nog niet gehad! Vervolgens werd het eten naar binnen gepropt.

Zouden deze mensen nu echt genoten hebben van het eten?
Zouden ze echt geproefd hebben wat ze aten?
Zouden deze mensen überhaupt geweten hebben wat ze allemaal op hun bord hebben geladen?

Wat denk jij?

Ik durf hier volmondig NEE op te zeggen! Het is dan ook een van de grootste VALKUILEN als men naar een hotel of resort gaat met buffet.

Daarom geef ik altijd de volgende tips mee:

  • Maak bewuste keuzes (ook op vakantie).
  • Houd het overzichtelijk op je bord met kleine porties.
  • Het voordeel van een buffet is dat je (als je nog trek hebt) altijd nog wat kan pakken.
  • Eet langzaam en rustig en proef bewust.
  • Als je vol begint te raken stop met eten.
  • GENIET!