De wereld op zijn kop

Blijf positief

Onze wereld staat even op z’n kop…

We zijn in de ban van het Corona virus en de wereld staat op zijn kop. Alles is anders en het ritme en regelmaat van alle dag is even helemaal ‘down the drain’; Kinderen thuis van school, jij en je partner misschien thuis van het werk, sportclub dicht, sociale contacten alleen nog via social media en telefoon, beperkt de deur uit mogen, etc.. Maar we hebben geen keus, het moet! Alles voor onze gezondheid toch? Maar het geeft wel even stress en de dagen hebben een nieuwe invulling nodig.

Aanpassen kost moeite, dat weten we inmiddels. Maar door goede afspraken te maken met jezelf en je gezin én deze na te leven zal je zien dat je snel het nieuwe ritme te pakken krijgt. Het zijn de dagelijkse dingen die je gaat plannen en organiseren; Huiswerk maken, de huishoudelijke taken, werkzaamheden voor de baas, etc.. Maar nét zo belangrijk; Ontbijt, lunch, diner, beweging en ontspanning.  Wanneer doe je wat... Maak samen een mooie planning.

Om fit en gezond te blijven;

  • - beweeg/sport iedere dag
  • - eet ruim voldoende fruit en verse groenten
  • - voorkom teveel slechte eten (houd je aan je eetplan, de regel van 3 en de 7 afspraken)
  • - weeg jezelf één of max. twee keer per week
  • - Doe elke dag iets waar je blij van wordt en ontspant

Ik heb inmiddels met mijn gezin het nieuwe ritme aardig onder de knie en geef de dagen een goede geplande invulling. Dit geeft rust en ruimte. Lieve mensen, blijf positief, zorg goed voor elkaar en Be Safe!

Groetjes, Fit & Slank coach, Leonie