De Voorjaarsschoonmaak

een win-win-win situatie!

Geïnspireerd door een boek over minimalisme (Vaarwel spullen) hebben we thuis een container laten komen en zijn we eens flink gaan opruimen. Want spullen, ja die hebben we in de loop der jaren aardig verzameld. Kleren, oude schoolboeken, bloempotjes die je misschien nog eens gaat gebruiken……Weg ermee…. Zonde? Nou, “bruikbare spullen” gaan nog naar een rommelmarkt, oud ijzer naar de ijzerboer en enkele dingen worden via marktplaats verkocht.

We hebben het allemaal druk en “moeten” veel tegenwoordig. Moeder zijn, huisvrouw, collega, mantelzorger en dan maar hopen dat je nog wat tijd over hebt voor sport, studie, hobby en vrienden, want ja dat moet natuurlijk ook.  Door al die verplichtingen is het ook druk in je hoofd en ben je alleen maar bezig met wat je allemaal moet doen (ahum, ook heel herkenbaar voor mezelf dus!). Maar ondertussen zijn we ook druk met het opruimen en onderhouden van al onze aankopen en rondslingerende spullen.

 

Door eens grondig op te ruimen en schoon te maken, kritischer te zijn met nieuwe aankopen (heb ik het wel echt nodig?) ruim je niet alleen je huis op, maar ook je hoofd en misschien ook nog wel je portemonnee. Daardoor  hou je meer tijd en geld over om  te sporten en leuke dingen met familie en vrienden te doen. Een klassieke win-win situatie.

Maar er is nog meer winst……. Misschien heb je wel van die (vaste) momenten dat je trek hebt in koek, snoep, gebak, chips……..……duik de kast in, nee niet de kast waar de koekjes en de chips liggen, maar de kast ernaast en ga die maar eens lekker uitmesten en schoonmaken. Je bent afgeleid van de lekkere trek, je verbrandt ook nog wat extra calorieën en het ruimt je huis en je hoofd lekker op. Dus tjop, tjop met die mop en het sop. Stapje voor stapje, iedere keer een klein beetje, dan kom je veel verder dan je denkt. Om dan nu maar af te sluiten met de volgende spreuk:

veel mensen overschatten wat ze in 1 dag kunnen doen en onderschatten wat ze in 100 dagen kunnen bereiken………..

 

Fit & Slank coach Willy Woddema uit Venlo