De Vette Feiten

“De Vette Koffer” besteld.

Tegenwoordig worden we overspoeld door zoveel hypes, dat we door de bomen het bos niet meer zien. Zo ook op het gebied van vetten. We moeten allemaal aan de kokosolie of roomboter, maar is dat nu wel verstandig als je wilt afvallen, want het bestaat voor +/- 90% uit verzadigde vetzuren en is daardoor nogal vet en energierijk. En als je wilt afvallen is het juist belangrijk dat je gezonde, vitale voeding binnenkrijgt met minder energie en onverzadigde vetzuren!

Moeten we dan wel vetten binnenkrijgen of kunnen we dat beter mijden?

Ook mensen die op hun gewicht moeten letten hebben vetten nodig. Belangrijk is de energie-inname te beperken, zonder gezonde vetten te mijden. Oliën en vetten spelen een belangrijke rol in een gezonde leefstijl en zijn daardoor onmisbaar. Ze geven energie en zijn belangrijk voor de smaak, consistentie, textuur en houdbaarheid van voedingsmiddelen. Maar ook en vooral geven ze ons lichaam belangrijke bouwstoffen door essentiële vetzuren en vitamines.

Vetten hebben we nodig voor diverse belangrijke functies van en bevat belangrijke stoffen voor het lichaam. Denk aan je hersenen, maar ook om goed naar het toilet te gaan hebben we vetten nodig. En laten we vooral niet vergeten dat sommige vitamines, A,D,E en K  alleen in vet opneembaar zijn en krijg je dus alleen binnen door het eten van (de juiste) vetten.

Maak bewuste keuzes! En wil je een keertje roomboter op je brood omdat het zo lekker is, mag dat best!

Maar houd je verder aan “De Vette Feiten” en kies voor onverzadigde vetzuren uit bijvoorbeeld vloeibare vetten of halvarine (betekend letterlijk de helft minder vet).  En laten we met zijn allen de hypes naar het land der fabelen sturen.

Wil je meer weten over o.a. vetten en hoe je hier het beste mee om kan gaan!

Natuurlijk wordt dit allemaal behandeld tijdens de Fit & Slank cursussen. Daar bespreken we alle “Vette Feiten” met behulp van “De Vette Koffer”!