De stok achter de deur

Blijf stralen

 

Mijn cursisten noemen mij “de stok achter de deur” De letterlijke betekenis van een stok achter de deur komt van vroeger. Uit de tijd dat dus werkelijk iemand een stok achter de deur had staan. Die stok werd dus gebruikt als een leerling bijvoorbeeld niet luisterde of zijn huiswerk niet gemaakt had. Het is aan mij dus de taak om te zorgen dat mijn cursisten mij niet meer nodig hebben.  Aan mij de taak om zo tot iemand door te dringen dat ik weer bij mijn eigen naam word genoemd!

Ik vind het geen probleem hoor, dat je mij zo noemt. Er staat alleen wel iets tegenover! Als jij mij een stok achter de deur noemt dan verwacht ik dus wel dat jij heel goed voor jezelf gaat zorgen! Dat je de regie in eigen hand gaat nemen. Dat je gaat beseffen hoe belangrijk en uniek je bent en dat je daarom zuinig moet zijn op jezelf. Dan maak je niet alleen jezelf en mij heel gelukkig, maar ook heel veel mensen om je heen! Hoe beter je zelf in je vel zit hoe meer je kan stralen naar een ander!

Enne, anders neem ik toch gewoon die stok een keer mee!!