Vissoep

Vis moet zwemmen in jouw soep :)

Voor 4 persoon

Ingredienten:

  • 3 ltr kokend water
  • 6 bouillionblokjes visbouillion
  • ca 400gr wokgroenten
  • pak koolvisfilet (ca 400gr.)

Bereidingswijze:

  • De vis in magnetron-schaal ontdooien.
  • In kleinere stukken verdelen en in magnetron op 500W, 6 minuten gaar laten worden (of iets langer, afhankelijk van magnetron). Wel een deksel op de schaal doen.
  • Ondertussen bouilliontabletten oplossen in kokend water. Wokgroente bij visbouillion voegen en beetgaar laten worden. De vis in een bord scheppen en overgieten met groente/visbouillion.

Suggesties:

  • andere vissoort, of fruit de mer (met mossels en garnalen)
  • andere wokgroente, bijvoorbeeld thaise groente ipv grove hollandse wokgroente
  • indien geen magnetron voorhanden kun je de vis ook in de bouillion gaar laten worden