De eierkoek

Eet jij deze nog steeds?

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Maar een eierkoek, dat mag toch wel?’. Een zelfde vraag wordt mij echter nooit gesteld als het gaat om het thee biscuitje of een mueslikoek. Er zijn tijden geweest dat de eierkoeken niet aan te slepen waren in de supermarkt. Dus ik weet wel waar de vraag vandaan komt, sterker nog ik snap het heel goed.

In die tijd stond de eierkoek voor veel mensen symbool voor hoop. Hoop om die kilo’s te verliezen, hoop op dat maatje minder en hoop op weer lekker in je vel te zitten. Ze waren een belangrijk onderdeel van een hype maar laten we heel eerlijk zijn: een koek is een koek. Een eierkoek is geen noodzaak in een gezond eetpatroon.

Voor mij als voedingscoach dan ook een moeilijke keuze: “Zeg ik nee tegen die eierkoek of ga ik er in mee?” Afhankelijk van de situatie hoor ik je denken. Nou nee… Zodra ik namelijk ja zeg tegen die eierkoek, zeg ik ja tegen een motivatie die geen motivator is.

Want juist een  interne motivatie heeft je er toe gezet te beginnen. Je hebt een wens, je hebt een droom, je hebt een doel, je gaat ervoor. Soms zelfverzekerd vaak ook aarzelend. Je dacht niet aan een eierkoek toen je de beslissing nam om (weer) te beginnen met afvallen. Je dacht aan jezelf, een maatje minder, vol energie, stralend, fit en slank. Het zijn deze dromen, wensen of doelen die je motiveerde om te beginnen en motiveren om het vol te houden.

Daarom ben ik blij dat we een eenvoudige methode hanteren bij Fit & Slank die zorgt dat je met je doel bezig bent en blijft, namelijk je wensen halen. Het voorkomt dat je bezig bent met calorieën tellen, punten scoren, shakes maken of koolhydraten schrappen. Met de Fit & Slank eenvoud wordt het dieet geen doel op zich maar een oplossing om je doelen te bereiken.