De aanhouder

met een positieve mindset, wint!

Dat mensen op een verschillend tempo afvallen tijdens de Fit & Slank trajecten… dat is normaal. Dat weet ik door jarenlange ervaring als voedingscoach maar is gelukkig ook te verklaren.

Je hebt veel verschillende cursisten…

De een at veel ongezonde voeding voordat hij/zij aan de cursus begon dus daar is veel winst te behalen. Een ander heeft een ‘ontregeld’ lichaam door de vele diëten die gevolgd zijn waardoor het lichaam even op zoek moet gaan naar de juiste manier van reageren op een veranderd voedingspatroon. Je hebt mensen die heel strikt en consequent zijn in het opvolgen van de tips en mensen die er andere gewoontes op na houden of mensen die veel stress hebben of een slechte slaapkwaliteit… om maar een aantal verklaringen te benoemen.

Er zijn cursisten die in het begin als een gek afvallen… kilo’s per week en er zijn mensen, de ‘diesels’ noem ik ze, die even een opstart nodig hebben.

Heel af en toe komt het wel eens voor dat een van die ‘diesels’ het wilt opgeven… want het afvallen gaat zo langzaam. Mijn reactie is dan: ”Ik snap je frustratie maar geef het een kans! De handdoek in de ring gooien is nu geen optie. Jouw lichaam heeft net wat meer tijd nodig. Je bent voorheen ook niet elke week 1 kilo aangekomen, waarom heb je dan nu wel de verwachting om wekelijks 2 kilo af te vallen? Besef dat je nu goed voor je lijf aan het zorgen bent door gezond te eten en meer te gaan bewegen. Focus je vooral op de stappen die je al hebt gezet… je gewichtsdaling komt dan vanzelf (soort van ‘vanzelf’

En als deze diesel focust op een goed gevoel door alle successtapjes die er al zijn gezet en vertrouwen heeft in zichzelf, mij & de methode! Let maar op… een week later laat de weegschaal een lager getal zien!

Dus, zet door! De aanhouder – met een positieve mindset – wint!”