Consequentie van mijn keus?

Bijstellen of niet?

Als we bij deze vraag wat vaker stil zouden staan dan zouden we waarschijnlijk bepaalde dingen anders doen. Op het gebied van eten, maar eigenlijk op elk gebied. We doen de dingen zoals we gewend zijn en gaan elke dag hier gewoon mee door. Maar als we hier nou eens goed over na gaan denken….

Het begint bijvoorbeeld voor velen al bij de start van de vroege dag; Omdat je zo lang mogelijk in bed wilde blijven liggen heb je de wekker zo laat gezet dat je het nét red om op tijd op het werk of op school te zijn. Haasten haasten, rennen en vliegen. Geen tijd om rustig op te starten, te genieten van je ontbijt of nog even rustig het journaal kunnen kijken. Jouw keus is laat uit bed komen, consequentie is dat je de dag begint met stress.

Ook bij de keus om iets wel of niet te gaan eten hangen consequenties. Eet je een hele zak chips leeg, dan is de consequentie dat je….misselijk wordt, je schuldig voelt, je zwaarder wordt, je niet afvalt.

Maak je de keus om niet de heel zak chips op te eten maar het bijvoorbeeld te beperken tot een klein bakje, dan is de consequentie dat je…. geniet je zonder schuldgevoel, je niet zwaarder wordt, je  niet misselijk wordt, je je wél beter voelt!

Aan elke keus goed of slecht die je maakt zit dus een consequentie. Denk eens goed na over de keuzes die jij maakt en welke consequenties hier voor jou aan vast zitten. Misschien ga je dan jouw keuzes bijstellen?